Jag heter Erik, och jag kommer från skogen


Jag bor på gården Renskalla tillsammans med min familj. Här har min släkt brukat skog i tretton generationer, men det är inte därför jag gör det – jag gör det för att jag älskar det. Jag älskar skogen, både där den står och sträcker på sig över år och årstider, men också det som kommer fram när jag fäller och sågar. Det är nu jag får se dess inre, det jag utgår från i min formgivning.

Genom att värmebehandla mitt trä får det egenskaper liknande ädelträets. Det tål. Det här är något som duktiga människor i restaurangkök snabbt tagit till sig. Därför har jag tillsammans med några av dem tagit fram produkter för just det professionella köket. Men inte bara. För det här träet tål också att ses på, och därför finns nu produkter även för upplevelsen vid matbordet.

Samma lust som jag känner redan när min skog ännu inte ens är fälld, den har jag fört över till ett liv efteråt;
det är som att jag får ge träden ett nytt, extra liv.